Mezuniyet balosu saç modelleri 2019!

Mezuniyet sezonu! Genelde bir çağın kapanıp, diğerinin açılması gibi bir durumdur. Yeni bir başlangıçtır. Bu değişim dönemi, açıkçası biraz korkutucu olabilen tonlarca yeni deneyimlerle doludur . Ve her nasılsa, tüm iş bulma, hareket etme ve baskı yapılacak mezuniyet fotoğraflarında müthiş görünmesi için gerekiyor. Geleneksel mezuniyet ​​kıyafetlerinin neye benzediğini gördüyseniz, bu zorlanışın  kolay bir iş olmadığını biliyorsunuzdur.

Mezuniyet balosu saç modelleri

Hiç birimiz önceden öyle büyük çaplı bir mezuniyet yaşamadığımız için mezuniyet keplerinin ne kadar büyük olduğunu fark etmeyiz. Keplerle saçlarımızın nasıl olacağını bilemiyoruz ancak hayal edebiliyoruz fakat o günün stresi, ailenle ve arkadaşlarınla fotoğraf çekinme arzun falan hepsi bir araya gelince işin içinden çıkılmaz oluyor.Üzerinde bir de parti varsa olay elbiseden kıyafetten çok saçlara dönüyor doğal olarak.

Böylesine anlamlı ve özel bir gece de saç modelinizi belirlerken çok dikkatli davranmalı, bazı kriterleri göz önün de bulundurmalısınız. Bu kriterlerden biride cilt alt tonunuzdur.

Çok olarak bilinmese de herkes bir cilt alt tonuna sahiptir.Cildin daha sağlıklı ve daha canlı görünmesi için cilt alt tonunu bilmek ve kıyafet, saç rengi ve modeli , kozmetik ürünlerinin seçimini bu tona göre yapmak gerekmektedir. Kendimize uygun renkleri seçebilmeniz için cilt alt tonunuzu ve bu tona uygun sıcak ve soğuk renkleri bilmek size yardımcı olacaktır. Cilt alt tonu üçe ayrılmaktadır. Bunlar warm, cool ve nötr olarak sınıflandırılır. Buradaki cool; soğuk alt ton, warm; sıcak alt ton, nötr ise nötr alt tondur. Cilt alt tonu sarışın ya da esmer olmakla ilintili değildir.

 

Bir başka kriterse saçların rengi, uzunluğu, yaşınız, elbisenin boyu, yüz şekliniz, bulunduğunuz mekan bunlar önemli faktörlerdir. En önemlisi yüz şekliniz..Yuvarlak yüz tipine en çok yakışacak saç modelleri tepeden toplanmış olanlardır, böylece yüzünüz daha ince ve uzun görünür. Yüzünüz uzunsa, kaküllü saç modellerini düşünmelisiniz. Saçınızın arkasında bombe uygulatarak yüzünüzün orantısını dengeleyecek modeller tercih etmelisiniz. Asimetrik şekilde toplanmış saç modelleri de uzun yüz tipleri için uygundur, yüzün daha dengeli görünmesini sağlar.Mezuniyet balonuzda kaçınmanız gereken model abartılı olanlar. Mümkün olduğunca doğal görünmelisiniz. Hafif toplamalar, küçük çiçeklerle hafif dalgalar sizi inanılmaz kılacaktır.

MEZUNİYET SAÇ MODELLERİ GALERİSİ

Mezuniyet saç modelinizi seçerken sizi biraz daha alışılmışın dışında gösterecek saç modellerinden biri de örgülü saçlardır! Eğer saçlarınız düz ya da hafif dalgalı ise, hacimli ve balık sırtı saçlar ile  mezuniyetinizde tüm gözlerin sizin üzerinizde olacağını garantilemiş olursunuz.

Topuz düşünüyorsanız örgü topuz , enseden topuz bu yılın en trend topuzları arasında.

Dalgalı saç modellerini tercih edecekseniz mutlaka güçlü tutuculu  spreylerle saçınızı sabitleyin. Topuz modellerinde ise enseye değmeyen modeller saçın daha çok dayanmasını sağlar.

Mezuniyet saçlarında toplu saç modellerini de unutmamak lazım.Saçlar bu yıl pek fazla toplu değil ama yine de elbisenizle en iyi uyumu toplu bir saçın yakalayacağını düşünüyorsanız toplu saç modellerini de aklınızın bir köşesinde tutun.. Mezuniyet saç modellerinizi belirlerken mutlaka önce gideceğiniz mekanı ve giyeceğiniz elbiseyi de göz önünde bulundurun.

Günün sonu instagrama koyulacak fotolar var bu fotolarda hepimiz en iyi olduklarımızı saçlarımızın en düzgün olduklarını  koymak zorundayız. O yüzden saçlarımız her şeyimizdir. Hepinize bol şans..

YARARLI BAĞLANTILAR:

Site ana sayfası için –> Topuz Saç Modelleri

Yorumlar kapatıldı.