Porselen Makyaj nasıl olmalı? Porselen Makyaj teknikleri 2018

Porselen makyaj kadınların tercih ettiği cildi pürüzsüz gösteren makyajdır. Porselen makyaj kuaför salonlarında daha profesyonel yapılmaktadır. Fakat sizler evde yapmayı tercih ediyorsanız sizlere kolay yollarını derlediğimiz ve evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz tekniklere yavaş yavaş geçelim.

PORSELEN MAKYAJ NASIL OLMALI?

Gelin makyajlarının vazgeçilmezi olan porselen makyaj sivilce,akne,leke gibi pürüzleri kapatmak için tercih edilmektedir. Aslında porselen makyaj evde de rahatlıkla uygulanabilir. Tek yapmanız gereken bu işe el yeteneğiniz olmalı.

PORSELEN MAKYAJDA KULLANILAN MALZEMELER

Her kadının fazlaca makyaj malzemesi vardır. Bu makyaj malzemelerini tercih ederken almanız gerekler; teninize uygun fondöten, transparan pudra, kapatıcı ve allığa ihtiyaç duyulmaktadır. Bunlar elinizde mevcutsa kolaylıkla porselen makyaj yapabilirsiniz. Ve tabi olmazsa olmaz bir de ruja ihtiyacınız olacaktır. Bunlar zaten sizlerde fazlasıyla vardır.

PORSELEN MAKYAJDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN TEKNİKLER

Pürüzsüz bir cilt istediğinizde tercih edeceğiniz porselen makyajı günün her anında tercih edebilirsiniz. Makyajı yapmaya başlamadan önce ilk olarak cildin temiz olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Cildinizi güzelce temizledikten sonra nemlendirmeyi unutmayın.


PORSELEN MAKYAJ NASIL YAPILIR?

  1. Cildinize uygun bir temizleyici ile yüzünüzü temizleyin ve kirlerden arındırın sonrasında yüzünüzü güzelce nemlendirin.
  2. Gözenekleri kapatan makyaj bazını tüm yüzünüze güzelce uygulayın. Bu sayede makyajın yüzünüzde kalıcı olmasını sağlayın.
  3. Fondöten tercihini yukarıda anlatmıştık fakat sırası gelmişken bir daha bahsedelim kesinlikle ten rengine uygun bir fondöten tercihi yapın ve boyun, dekolte bölgenize uygulamayı unutmayın.
  4. Tercih ettiğiniz allık ile yanaklarınıza allığı güzelce uygulayın.
  5. Ten makyajınızı tamamladıktan sonra hangi bölgelerinizi öne çıkaracağınıza karar verin.
  6. Eğer bunlar gözleriniz ise far bazı ile göz makyajınızın sabit kalmasını ayarlayın.
  7. Eğer dudaklarınızı ön plana çıkaracaksanız göz ve çevreniz daha soft olmalı dudaklarınız ön plana çıkmalı.
  8. Tercih ettiğin ruju belirledikten sonra uygun tonda dudak kalemi ile başla ve kalemi hafif taşmayla yap ve rujunu yoğunca uygula.

Son olarak makyaj sabitleyici sprey ile makyajının kalıcı olmasını sağla.

Site ana sayfası için tıklayınız –> Topuz Saç Modelleri

Yukarıda galerimizde fotolar tam boyutta görüntülenmektedir. Yön tuşlarıyla geçiş sağlayabilirsiniz. Beğendiklerinizi yada isteklerinizi bizlere yorum aracılığıyla iletebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın